Cookies Policy

„Kolačiće” upotrebljavamo za lakšu uporabu naše internetske stranice. Kolačići su male jedinice podataka koje vaš preglednik privremeno pohranjuje na tvrdi disk računala i koje su potrebne za uporabu naše internetske stranice. Kolačići ne sadržavaju vaše osobne podatke i ne smiju se upotrebljavati za identifikaciju korisnika. Kolačić često sadržava jedinstveni identifikator: anonimni broj (nasumično generiran) i pohranjen na vaš uređaj. Neki istječu na kraju vaše sesije na stranici, a neki ostaju dulje na vašem računalu.

Vrste kolačića

Kolačići prve strane

Postavlja ih internetska stranica koju ste posjetili i može ih čitati samo ta stranica.

Kolačići trećih strana

Postavljaju ih druge organizacije koje nam pružaju razne usluge. Npr. koristimo se vanjskim analitičkim uslugama, a pružatelji tih usluga postavljaju kolačiće u naše ime da bi nas mogli izvještavati o tome što je popularno. Stranica koju posjećujete također može prikazivati sadržaj npr. sa stranice YouTube koja može postaviti vlastite kolačiće.

Zašto omogućiti kolačiće

Informacije s kolačićima služe za unaprjeđenje usluge, npr.:

  • omogućuju servisu da prepozna vaš uređaj pa ne morate unositi iste podatke nekoliko puta tijekom jednog zadatka, npr. kada popunjavate internetski obrazac ili internetsku anketu
  • podržavaju tražilicu proizvoda
  • osiguravaju ispravan rad reproduktora videozapisa
  • mjere koliko se ljudi služi našim uslugama radi pojednostavljenja uporabe i osiguranja dovoljnog kapaciteta da pouzdano ostanu brze; analiziraju anonimne podatke koji nam pomažu shvatiti interakciju korisnika s različitim aspektima naših internetskih usluga radi poboljšanja

Što ako odbijem

Odlučite li blokirati kolačiće, to može zaustaviti ispravan rad određenih značajki ove internetske stranice. Time se mogu ograničiti mogućnosti na stranici.

  • pretraživanje proizvoda (PRITT)
  • pretraživanje opisa izrade (PRITT)
  • gledanje videozapisa
  • označavanje sviđanja i dijeljenje ove stranice na društvenim mrežama

Kolačići na ovoj stranici:

Druga je opcija posjet stranici www.aboutcookies.org koja sadržava opsežne informacije o promjeni postavki na različitim preglednicima i o načinu upravljanja postavkama prihvaćanja kolačića.

Imajte na umu da se ograničavanjem kolačića može utjecati na funkcionalnost naše internetske stranice.

Za više informacija o isključivanju prikupljanja podataka trećih strana o vašoj interakciji na stranici pogledajte njihove stranice.

Upotrijebite gumb u nastavku za prebacivanje između omogućavanje ili onemogućavanja kolačića koje postavlja ova stranica.

Kolačić Pravila o kolačićima ostaje i potreban je radi pamćenja vašeg izbora.