Sljedeća razina sigurnosti

Henkel je na izvanrednom događanju demonstrirao snagu i učinkovitost svojih rješenja za popravak automobila. U suradnji s crashtest-service.com ‏(CTS) u Münsteru u Njemačkoj, tvrtka Henkel kupcima je, kao i predstavnicima javnih vlasti, osiguravajućim društvima i organizacijama za prijevoz predstavila svoj opsežan asortiman proizvoda visokog učinka. Vrhunac dana bila je simulacija prometne nesreće uživo (crash test). Vjetrobransko staklo automobila zalijepljeno je ljepilom Teroson za direktno lijepljenje, a potom je simuliran sudar samo 30 minuta nakon ugradnje vjetrobranskog stakla.

U EU-u svi novi automobili dužni su tijekom crash testa ispunjavati jasno definirane sigurnosne norme. Jedna od situacija koja se tim testovima simulirala bio je takozvani djelomični frontalni sudar s pomakom, uslijed kojeg dolazi do više smrti i ozbiljnih ozljeda nego uslijed bilo koje druge vrste nesreće. NCAP ‏(New Car Assessment Program, Program procjene novih automobila) propisuje da se sudar automobila mora testirati i analizirati pri brzini od 64 km/h i stopi pomaka od samo 40 posto od deformabilne zapreke.

„Vjetrobransko staklo ima vrlo važnu ulogu u frontalnim sudarima jer doprinosi čvrstoći vozila i tijekom sudara podržava zračni jastuk”, objasnio je Kourosh Bahrami, Korporativn dopredsjednik Henkelove poslovne jedinice Ljepila i tehnologije. „U kontekstu nesreće mora se uvijek jamčiti potpuna funkcionalnost putničkih zračnih jastuka.”

Kako bi demonstrirao učinkovitost svojih proizvoda za popravak automobila, Henkel je izveo simulaciju prometne nesreće ovog tipa u skladu s normama za nova vozila, no upotrijebio je rabljeni automobil kompaktne klase. Tijekom događanja gosti su najprije mogli gledati promjenu vjetrobranskog stakla. Henkelovi stručnjaci upotrijebili su ljepilo Teroson PU 8730 HMLC za lijepljenje novog vjetrobranskog stakla na testno vozilo. Zbog inovativnog ljepila automehaničarske radionice mogu završiti ugradnju vjetrobranskog stakla u samo 10 kratkih minuta, a nakon još samo 30 minuta vozilo je moguće bez opasnosti pustiti u promet. Nakon isteka tog vremena, stručnjaci iz CTS-a simulirali su djelomični frontalni sudar s pomakom, u skladu s normama EU-a za nova vozila. Rezultati su pokazali da je vjetrobransko staklo zalijepljeno ljepilom Teroson ne samo izdržalo ekstremne uvjete simulacije prometne nesreće, već su i izmjerene vrijednosti odgovarale onima koje su potrebne za ispravnost putničkog zračnog jastuka.

„Pomoću ove neobične simulacije prometne nesreće željeli smo našim kupcima, no i donositeljima ključnih odluka, poput osiguravajućih društava i drugih važnih organizacija, jasno pokazati o čemu se zapravo radi. Cilj nam je bio omogućiti gledateljima da kroz stvarno iskustvo s ljepilom Teroson i na vlastite oči dožive učinkovitost naših rješenja”, objasnio je Bahrami. „Sigurnost je na prvom mjestu kad je riječ o popravcima automobila. Stoga je od iznimne važnosti da korisnici u potpunosti vjeruju našim proizvodima.”

Uz proizvode za direktno lijepljenje, Henkel je predstavio i širok asortiman inovativnih Teroson i Loctite rješenja iz za popravke i održavanje automobila. Asortiman obuhvaća rješenja za popravak karoserije vozila, ugradbene dijelove i mehaničke sustave, kao i završne premaze, sredstva za površinsku obradu i čišćenje te čak i sveobuhvatna rješenja za zaštitu od korozije i trošenja.

VIDEO

Mjesto gdje profesionalni mehaničari mogu saznati sve o primjeni ljepila i brtvila kod popravka vozila

Proizvodi u portfelju robnih marki Loctite i Teroson vodeći su na području profesionalnih usluga servisiranja, popravaka i održavanja vozila. Na novoj internetskoj stranici www.popravak-vozila.com.hr tvrtke specijalizirane za automobilski sektor pronaći će brojne savjete kad je riječ o lijepljenju i popravcima. 

Ako imate odgovarajući alat i proizvode možete popraviti većinu dijelova karoserije ili motor vozila. Primjerice, popravci vrlo često podrazumijevaju lijepljenje, popravke metalnih i plastičnih komponenti, pa čak i učvršćivanje vijaka, ili lijepljenje navojnica. Proizvodi koji se nalaze u portfelju robnih marki Loctite i Teroson ne samo da se desetljećima koriste za popravke u automobilskoj industriji, već su neki od najpopularnijih robnih marki u automehaničarskim radionicama i centrima za servis vozila.

Sukladno tome tvrtka Henkel je predstavila novu internetsku stranicu za popravak i održavanje vozila (VRM) www.popravak-vozila.com.hr. Nova internetska stranica namijenjena je stručnjacima – mehaničarima i serviserima, koji na njoj mogu pronaći informacije o područjima koja podrazumijevaju popravak i održavanje vozila, a jednako tako mogu ostvariti i tehničku prednost u odnosu na konkurenciju.

„Industrija se izuzetno brzo razvija. Danas informacije moraju biti izravno poslane, brzo dostupne i usmjerene ciljnoj skupini,“ kaže Attila Toth, prodajni menadžer za VRM u sektoru Ljepila i tehnologije te ističe da je novi VRM portal dodatna usluga specijaliziranoj obuci i vrijedan izvor informacija profesionalcima u automobilskoj industriji.

Na stranici www.popravak-vozila.com.hr nalaze se korisni savjeti o popravcima metalnih i plastičnih dijelova, zamjeni stakala i vjetrobrana, popravcima pukotina i ogrebotina uzrokovanih udarom kamenčića, kao i podrška kad govorimo o mehaničkim popravcima. „Na primjer, „posebnim uputstvima“ savjetujemo i pokazujemo kako popraviti dijelove pomoću kojih će motor raditi da bi motor radio besprijekorno“, kaže Toth, te nastavlja: „Istovremeno na internetskoj stranici pružamo i dragocjene savjete, ali i otkrivamo male tajne kako koristiti Loctite i Teroson proizvode tijekom obavljanja svakodnevnog posla u jednoj automehaničarskoj radionici.“ 

Najnovije informacije o inovacijama, događajima i obukama kad su u pitanju proizvodi zaokružuju ponudu ove nove internetske stranice. Posebne promotivne kampanje su također dostupne na internet stranici.

   
Attila Toth, prodajni menadžer za VRM u sektoru Ljepila i tehnologije